Gépjárműhitelek Online Gépjármű hitel kalkulátor

Gépjárműhitel kiváltás

Lecserélné kedvezőtlen hitelét? Forduljon hozzánk, segítünk Önnek!

Ahogy minden a gazdasági életben, úgy a hitelkonstrukciók is folyamatosan változnak. Ezek érinthetik a futamidőt, a kamatokat, de a hitel havi fix, vagy havi változó törlesztő részleteit is.

GÉPJÁRMŰHITEL KALKULÁTOR »

Korábban a bankok portfoliójában leginkább változó havi törlesztővel rendelkező hitelek szerepeltek, melyek a kamat, vagy árfolyamváltozásokat követve természetesen nem csak csökkenhettek, de az egekbe is szökhettek. Ilyen esetekben fix futamidőről de változó havi hiteltörlesztőkről beszélünk. A válság előszele, s úgy egyébként is a gazdasági folyamatok úgy hozták – a sorra bedőlő változó havi hitelrészletekkel rendelkező konstrukciók miatt- , hogy a banki szektor bevezette a fix havi törlesztős hiteleket. Ezek esetében árfolyam vagy kamatváltozás esetén – legyen szó deviza, vagy forint alapú hitelről egyaránt – nem a havi törlesztőrészletet módosítják, hanem a futamidőt. Ugyanúgy növekednek sajnos terheink összességében, viszont a havi kiadásainkat fixen tarthatjuk.

Ilyen hitelre tudjuk lecserélni meglévő, változó havi törlesztőjű hitelét. A futamidőt is növelheti már induláskor az alap feltételeknek megfelelően (maximum 12 éves lehet induló lejáratkor az autó, a hitel futamideje magánszemélyek esetén maximum 7 év, vállalkozások esetén maximum 8 év), ezzel is csökkentve a havi fix terheit.

A kiváltandó hitel összege nem befolyásoló tényező, azonban ha az autó értékéből nem finanszírozható elegendő mennyiségű összeg, Önnek kell hozzátennie a hiányzó mennyiséget:

Példának okáért: van egy 5 éves autója, melynek az EUROTAX értéke 1.000.000Ft kereken. Forint alapú hitel esetén erre az autóra 750.000Ft hitelösszeg igényelhető. Ha a fennálló tartozása 500.000Ft, akkor akár még pénzhez is juthat a jelenlegi hitelének kedvezőbbre cserélésével együtt. Viszont ha a fennálló tartozás 800.000Ft, akkor a hiányzó 50.000Ft-ot Önnek kell befizetnie, hogy lecserélhessük hitelét.

Használja bátran kalkulátorunkat, s tudjon meg többet új finanszírozási feltételekről. Kollégáink 1 napon belül bizonyosan felkeresik Önt konkrét ajánlattal, s bármely felmerülő kérdésére választ adva.

Gépjárművásárlási hitel Gyorshitel