Gépjárműhitelek Online Gépjármű hitel kalkulátor

Motorlízing

A lízingelés lényege, hogy a hitel futamideje alatt a motorkerékpár nem az Ön tulajdonában van, hanem egy a finanszírozó hitelintézetében, Ön csak mint üzembentartó szerepel a forgalmi engedélyben is.

Eladni ez esetben sem lehet a lízing futamideje alatt a motort, mint a normál hiteleknél, azonban más gyakorlati megkötés vagy hátrány nem áll fenn.

KALKULÁTOR »

Hogy miért válassza a lízinget a hitellel szemben?

A bankok abból indulnak ki, hogy ha valaki nem tudja fizetni a hitelét, akkor a fedezetként szolgáló gépjármű a hitelszerződés szerint a bank nevére kerül, s ő tudja azt továbbértékesíteni. Lízing esetén eleve a bank nevén van a motor, emiatt ez még egy nagyobb biztosíték a bank számára, s bedőlt hitel esetén kevesebb bonyodalommal jár ennek lefuttatása. Akinek nem számít az érzés, a tudat, hogy a gépjármű papíron a saját nevén van a hitel futamideje alatt, bátran válassza a lízinget. Lízing esetén a fentiek miatt a finanszírozó intézetek kedvezőbb THM-mel és havi törlesztő részletekkel dolgoznak. A mindennapokban, a gyakorlatban nem számít használat során, hogy maga a tulajdonjog kinek a nevére szól, ha használhatjuk a motort, viszont a havi törlesztő nagysága igenis számít. S a teljes visszafizetendő összeg is csökken ezáltal, vagy a futamidőt kurtíthatjuk meg lízing választásakor.

Felmerülhet a kérdés, hogy miért fizeti az ember a törlesztőt, ha nem az övé a motor? Ez így ebben a formában nem igaz. Gépjárműhitelezésben szokás zárt végű pénzügyi lízing konstrukcióval bíró szerződéseket kötni. Ez mindössze annyit tesz, hogy a tartozás kiegyenlítésekor, a hitel futamidejének végén kizárólag a lízingbe vevő, tehát az Ön nevére kerülhet a motor.

Mind hitel, mind lízing esetén ha valaki nem fizeti a tartozását, a bank viszi az eszközt egy idő után, hiszen ez a fedezet. Eladni a futamidő alatt egyik esetben sem lehet. Más gyakorlati hátrány pedig nincsen, csak az előny, hogy a törlesztő részlet kedvezőbb egy ugyanolyan feltételekkel bíró hitellel szemben.

Kérje ajánlatunkat, ha felkeltettük érdeklődését. Töltse ki a motorlízing kalkulátorunkat, vagy keresse kollégáinkat telefonon a hét minden napján.

Gépjárművásárlási hitel Gyorshitel